Schoon en vlot snelwegverkeer


Reference:
H. Hellendoorn, S.K. Zegeye, B. De Schutter, and E. Breunesse, "Schoon en vlot snelwegverkeer," Verkeerskunde, no. 7, p. 47, Nov. 2009. Summary. In Dutch. The full article can be found at https://www.verkeerskunde.nl/Uploads/2009/11/Verkeerskunde-07-2009-milieuvriendelijk-verkeersmanagement.pdf.

Abstract:
Emissiemodellen die gebaseerd zijn op de verkeersstroom zijn eenvoudiger in het gebruik. Deze modellen gaan uit van de gemiddelde snelheid van ieder voertuig tijdens de reis en berekenen uit deze snelheid met formules diverse emissies. In de praktijk is het gebruikelijk een dynamischere versie te gebruiken, die gebaseerd is op gemiddelde snelheden op deeltrajecten of actuele snelheden op ieder tijdstip. Deze laatste methode gaat dan impliciet uit van de versnelling op ieder tijdstip en genereert een redelijk precieze emissie voor ieder voertuig.


Downloads:
 * Online version of the paper
 * Corresponding technical report: pdf file (102 KB)
      Note: More information on the pdf file format mentioned above can be found here.


Bibtex entry:

@article{HelZeg:09-046,
        author={H. Hellendoorn and S.K. Zegeye and B. {D}e Schutter and E. Breunesse},
        title={Schoon en vlot snelwegverkeer},
        journal={Verkeerskunde},
        number={7},
        pages={47},
        month=nov,
        year={2009},
        note={Summary. In Dutch. The full article can be found at \url{https://www.verkeerskunde.nl/Uploads/2009/11/Verkeerskunde-07-2009-milieuvriendelijk-verkeersmanagement.pdf}}
        }Go to the publications overview page.


This page is maintained by Bart De Schutter. Last update: December 31, 2023.